Tietoa kylästä

Ruuhilampi

Ruuhilammen kylä on saanut nimensä ensimmäisten asukkaiden ainoasta kulkuneuvosta; ruuhesta. Kylän alueella oli useita pikku järviä ja lampia, joilla liikuttiin mäntypuista koverretuilla ruuhilla.
Järvien ja lampien rantamatalikoista ja pohjista löytyneet ruuhet vahvistavat asian todenperäisyyden. Peräti kolme lampea on ristitty Ruuhilammeksi ja näin sitten on kyläkin saanut nimensä; Ruuhilampi.

Sijainti

Ruuhilammen kylä sijaitsee vedenjakaja-alueella Jäppilä – Ruuhilampi – Hulkkola – Suonenjoki tien varrella (tienumero 5290). Matkaa Ruuhilammelta Jäppilän kirkonkylälle kertyy n.14 km ja Suonenjoen kaupunkiin n. 26 km. Lähinnä oleva naapurikylä on Hietakylä.


Asutus

Vakinaisia asuinpaikkoja on tällä hetkellä n. 30 kpl ja kesämökkejä jopa yli 90 kpl. Suuren kesämökkien määrän selittää kylän alueella sijaitsevat suuret vesistöt; Paasvesi ja Puruvesi, sekä tietenkin puhdas ja kaunis luonto.

Paikkoja kylällä

Kylatoimikunta20014

Kylatoimikunta20013

Veneenlaskupaikka sijaitsee kylän läpi kulkevan päätien varressa Suihkolansalmen sillan vieressä. Paikalla on myös laituri ja ilmoitustaulu. Veneenlaskupaikan ohi kulkee viitoitettu vesireitti, jota pitkin pääsee Suonenjoelle tai Kuivataipaleen museokanavan kautta Sorsakoskelle.

Uimaranta sijaitsee päätien varressa Iso-Kontion rannassa ns. ”Aaltosen mutkassa”.

kota
Talvisin kylän halki kulkee hiihtolatu. Hiihtoladun varrella kylätoimikunnan rakentama kota, jossa voi pysähtyä lepäilemään ja vaikkapa paistamaan makkarat. Kodalle pääsee myös Koivurannantieltä lähtevää polkua pitkin.

luola2

luola
”Karhuluolat” sijaitsevat Iso-Kontionjärven eteläpäässä.

saari
Ruuhilammen alueella on myös merkittäviä Naturaan kuuluvia luonnonsuojelualueita; Maijootniemen ja Sikalanniemen rantasuot sekä Puruvedessä sijaitseva pieni ”Maailmanlopun saari”.